keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Fyssarilla...

Viime viikon tiistaina kävimme normaalissa ylläpitokäynnillä fysioterapeutila Kouvolassa. Käynti ei mennyt ihan hyvin. Kaislalla on selvä aristus hauisjänteessä, Kaisla ei antanut käsitellä oikeaa olkapäätä ja sen seutua, eikä se taipunut siten, miten olisi pitänyt taipua. Lisäksi selkä oli jumissa. Fyssarin mukaan selkä menee aina jumiin, jos jossain on ongelmaa. Hyvä asia oli se, että Kaislan takaosa oli hyvässä kunnossa (toisinaan siellä on ollut jumeja). Vasen hauisjänne ympärstöineen oli kunnossa. Kaislalla oli myös kaulassa jumeja, ihan niin kuin se olisi törmännyt jonnekin, josta hauisjänteen ärsytys johtuisi. Ohjeeksi tuli kaksi viikkoa lepoa, pelkkää hihnalenkkeilyä. Ei edes tokotreenejä, koska Kaisla tekee myös sitä niin täysillä. Seuraavat kaksi viikkoa normaalia elämää treeneineen, ja sitten kontrollikäynti. Mikäli hauisjänne on ok, ei mitään kaikki jatkuu entisellään. Mikäli ongelma on, sen jälkeen eläinlääkärille -> kipulääkekuuri + lepo -> kortisonipistokset -> leikkaus. Eli todellakin toivon, että selvitään pelkällä kahden viikon levolla.

Eka lepoviikko on sujunut hyvin. Hihnalenkit ovat Kaislan pääkopalle rasittavampia kuin metsälenkit ja treenaus. Eli Kaislalla ei ole ollut ekan viikon aikana minkäänlaista levottomuutta sisätiloissa. Onneksi!

Itse epäilen, että Kaisla on voinyt juosta metsässä puuta päin (se on täysin mahdollista), tai toisekseen epäilen, että johtuuko kuitenkin puomilta tippumisesta. Senhän se tuli oikean olkapään kautta maahan ympäri. Mutta toivotaan, että Kaisla saadaan pian kuntoon! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti