torstai 28. heinäkuuta 2016

Paluu treeneihin

Ennen lomaa kävimme torstaina viikottaisissa agitreeneissä. Enää en muista mitä tehtiin, mutta varmastikin vireen hallintaa.

Tämän viikon tiistain tokotreeneissä Kaisla teki vain paikallaoloa. Mulla meni ekan hermo, että tämä ei etene. Noin viisi kuukautta treenattu pallo etupalkkana, ja se ei vain toimi. Kaislalle on ihan sama saako se pallon vai ei. Ilmeisesti pallo ei ole kuitenkaan niin hyvä palkka. Kouluttajan kanssa neuvoteltiin, että mikä olisi seuraava tapa. Kaislahan osaa istua ja olla maassa. Häiriössä ei vaan pysty. Sitä on ihan turha hinkata kotona sisällä, kun se pysyy... Nyt otettiin eri tapa käyttöön, ja katsotaan kuin käy.

Nyt meillä on ollut tehokuuri paikallaoloa häiriössä uudella menetelmällä. Olen tehnyt pari - kolme lyhyttä treeniä per päivä. (Pystyy, kun on lomalla...) Tänään agilitytreeneissä Kaisla pysyi huomattavasti paremmin paikoillaan kuin ikinä! Uusi menetelmä ja tehokuuri taitaa toimia. Tänään agitreeneissä Kaisla teki takaperin ketjuttaen yhteensä neljä hyppyä ja putken. Välillä oli yksi namipalkka, joka piti syödä ennen kuin pääsi jatkamaan. Rimat oli 55 lukuunottamatta takaakiertoa, ja kertaakaan perusrima ei tippunut, takaakierto taisi tippua kerran. Tokalla kierroksella otin keppejä, ja muuten teki hyvin, mutta loppua ei mennyt. Saatiin tehdä monta toistoa, lyhennettiin keppejä jne kunnes saatiin yksi toisto oikein, johon lopetttiin. Tämä treeni antoi itselle toivoa!

Tokossa Kaislan kanssa olen keskittynyt vireen laskemiseen. Ja kuvitellut, että paikallaoloissa pysymättämyys johtuu liian korkeasta vireestä. Nyt olen ajatellut asiaa paljon, pysymättömyyden syy onkin häiriö. Sen taas olen ajatellut johtuvan vilkkaudesta, mutta näin ei välttämättä ole. Kaisla säpsähtää ihan jokaista rasahdusta ja liikettä, ja tällöin usein hipsuttaa luokseni. Nyt siis teen tehotreeniä pihakadulla, jossa kulkee autoja, pyöräilijöitä sopivan harvakseltaan. Ja siinä paikallaolo on huomattavan vaikeaa, yhtä vaikeaa kuin hallissa. Olen tehnyt todella lyhytkestoista treeniä 3-15 sekunnin paikkaoloja ja onnistumisesta ruhtinaallinen palkka (lähinnä sosiaalinen ja muutama nami, olen ollut aidosti iloinen!) Ja tosiaan tämä näyttää nyt tepsivän, sillä agitreeneissä oli todella hyvin paikoillaan tänään. Etenin paikkaoloissa häiriössä liian nopeasti.

2 kommenttia:

  1. Toihan on aika hyvä tehdä noita paikallaolotreenejä pihakadulla, kun se häiriönsieto ilmenee jo siellä, ja ainahan voi lisätä etäisyyttä pihakatuunkin, että saa varmasti onnistumisia. Häiriöherkän Pyryn kanssa tein paikallaolotreenejä S-Marketin pihassa ja eri puistoissa, ja se tosiaan vaikutti auttavan silloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on kyllä. Aiemmin en tajunnut, että Kaisla ottaa siinäkin häiriötä ihan reippaasti. Ja nyt mulla on ehkä joku tokoinnostus meneillään...

      Poista