maanantai 11. huhtikuuta 2016

Vappu Alataloa koko viikonloppu

Viime viikonloppuna osallistuimme Haminassa järjestettyyn Vappu Alatalon seminaariin. Kiitokset Johannalle järjestelyistä. Lauantaina oli vuorossa motivointia ja vireen hallintaa, sunnuntaina hyppytekniikkaa.

Lauantai oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen, vaikka olisi ollut vain kuunteluoppilaana. Mutta oli hyödyllistä päästä myös Kaislan kanssa opetukseen. Kaislalle olin agin paikkaoloa ja tavallaan myös tokon paikkaoloa. Palkkana pitäisikin olla koiralle paras palkka, eli Kaislallehan se on pallo. Eli koira maahan, aluksi lelu piilossa, lelua pikku hiljaa näkyviin ja sitten jos nousee tms. pallo pois näkyvistä ja uudelleen. Nopeasti Kaisla ymmärsi idean. Se sitten tehdään sekä istumiseen että makuuseen. Lopulta pallo laitetaan esim treenikassiin jne. Paikallaolo on koiran vastuulla, eikä minun tarvitse sitä jännittää!! Lisäksi seminaarissa oli Kaislan tyyppinen malinois, jonka treenistä sain jonkun verran vinkkejä. Itselle oli myös opettavaista seurata erilaisten koirien treeniä ja heille sopivia neuvoja.

Sunnuntaina hyppytekniikkaa. Eilen ei tarvinnut ajella yksin, vaan matkaseurana oli Marika ja kelpo-kolmikko. Kiitos Marikalle seurasta, kivaa oli! Päivän aloittivat pk-koirat, joiden treeni oli hyödyllistä seurata, vaikka Kaislan kanssa emme ainakaan toistaiseksi pk-lajeja harrasta. Pk-koirien jälkeen vuorossa olivat pennut ja nuoret koirat. Mielenkiintoista oli seurata mös heidän treeninsä. Sen jälkeen oli isojen koirien vuoro. Isot koirat tekivät viisi erilaista hyppytekniikka -treeniä: perussarja, korkeuden arviointi, voimantuotto, taipuminen ja kasvava sarja. Aloitimme 45 minuuttia ennen ja treenasimme merkittyyn aikaan asti, niin tosiaan ehdimme tehdä viisi treeniä. Minulle uusia treenejä olivat voimantuotto ja taipuminen viidellä rimalla.

Kaislasta on vielä muistettava, että se ei ole fysiikaltaan valmis, selkä tarvitsee lisää tukea. Kaislan ei ole vielä fyysisesti mahdollista tehdä 55 cm takaa kiertoa. Tämä oli erittäin hyvä muistutus minulle! Onneksi olen ollut aika maltillinen Kaislan treeneissä. Mutta tosiaan viime viikon maanantain agitreeneissä Kaislan oli vaikea hypätä tälläinen rima. Radalla se kannattaa laittaa vinoon ja korkeampi puoli 50 ja matalampi 40. Kaislalle pitää myös opettaa takaakierto periaatteessa uudelleen, Kaisla ei saa katsoa minun naamaani, kun tekee takaakiertoa vaan fokus pitää olla alhaalla! Muuten Kaislan kanssa jatkossa tehdään näitä viittä treeniä ja set pointtia, ja pikku hiljaa fysiikan vielä kehittyessä siirrytään korkeempiin rimoihin. 50 cm:n rimat tässä vaiheessa ovat ihan jees.

Kaislalla keittää yli myös pelkässä hyppytekniikassa namipalkalla. Se nousee pelkästä tekemisestä niin paljon. Saimme harjoitella jo heti sunnuntaina lauantaina saatuja vinkkejä vireen hallintaan. Ja täytyy sanoa, että todella hyvin pelitti. Kaislalla pysyi homma kasassa. Vappu sanoi, että Kaislan hermoissa ei ole mitään, vaan se on vaan niin älyttömän vilkas ja nopea. Oikein mukava viikonloppu oli. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti