torstai 3. joulukuuta 2015

Ageja ja fyssarilla

Viime viikolla käytiin keskiviikko-aamuna keskenään tekemässä hyppytekniikka -treeni (perussraja ja korkeuden arviointi, ensimmäistä kertaa käytiin 65 cm:ssä, ja ei ollut ongelmia). Sen jälkeen keppejä Marikalta ja Tiinalta saamien ohjeiden mukaan. Laitoin ekaksi neljä tavallista keppiä ja sitä tehtiin eri suunnista. Sen jälkeen lisäsin loppuun 2x2 -kepin, ja tehtiin eri suunnista. Lopuksi lisäsin vielä alkuun 2x2 kepin ja ei ongelmia. Eli nyt Kaisla pystyi tekemään 8 keppiä putkeen, joista puolet oli normaaleja. :)

Viikonlopun Kaisla vietti Mikkelissä hoidossa, minun ollesani tuomarointi-reissussa. Maanantaina oli Kiitorekun agit. Paljon taas treenattavaa. Päällejuoksu ei onnistu vielä. Toinen selkeä huomio, että minä kun liikun kunnolla ja itsevarmasti, niin Kaisla tulee tosi varmasti ja rimat ei tipu. Mutta jos minä pysähdyn tai olen epävarma -> rima tulee lähes aina alas. Saatiin yksi tosi kiva noin kuuden esteen pätkä menemään oikein hienosti!

Tänään oli vuorossa Patrician käsittely Kouvolassa. Sain kunnon ripityksen ja ihan aiheesta. Kaisla ei ravaa. Kaislan kanssa en ole saanut aikaiseksi juosta, koska se ei ole niin yksinkertaista. Se siis räyhää mun jaloille, ja siitä ei tule yhtään mitään. Mutta nyt ei auta kuin ottaa asia työstöön. Seuraavat kaksi kuukautta tavoitteena on juosta 3 kertaa viikossa puolen tunnin lenkki. Kaislan askelvalikoimaan ei kuulu ravi. Ja sit muina kuin juoksupäivinä yrittää Kaisla saada ravata edes jonkinmoisia pätkiä. Ongelmana on siis se, että Kaisla vetää selän kyyryyn, ja siitä tulee todennäkisesti myöhemmin ongelmia. Ja toisekseen Kaisla ei palaudu treeneistä, koska se ei ravaa. Todennäköisesti kun se oppii ravamaan kovemmassa vauhdissa, ravi siirtyy myös kävelyvauhtiin. Kaislan vatsalihakset olivat ihan jumissa, ja selkälihakset olivat liian pienet. Syvät lihakset olivat ihan ok, koska olen jonkin verran sen kanssa tehnyt jumppia. Nyt pitää myös tsempata jumppienkin kanssa, koska ne ovat jääneet vähemmälle.

3 kommenttia:

 1. Peitsaako Kaisla sitten ravin sijasta vai laukkaako vai mitä? Halti peitsaa jonkin verran, mutta kovalla kävelyvauhdilla onneksi ravaa. Jouduin yhdessä vaiheessa hirveästi kiinnittämään sen peitsaamiseen huomiota.

  Harmi että Kaisla on mennyt noin jumiin, en ollut ajatellutkaan että ravilla on noin suuri vaikutus palautumiseenkin.

  VastaaPoista
 2. Millä rimakorkeuksilla Kaisla tekee nyt noita ratatreenejä?

  VastaaPoista
 3. Onneksi Kaisla ei peitsaa, siitä olisin enemmänkin huolissani. Irtipitolenkeillä käytännössä laukkaa lähes koko ajan, jos ei laukkaa, niin kävelee. Hihnassa Kaisla ottaa pari ravi-askelta, ja juuri kun on pääsemässä rytmiin, niin tekee hypähdyksen / puolen vaihdon, eli sille ei tule sitä lentävää ravia hihnassakaan. Fyssari sanoi, että ensin kun Kaisla oppii ravaamaan kovemmassa vauhdissa, niin se varmasti siirtyy myös kävely-vauhtiin.

  Urheilijakoiran tulisi ravata vähintään puolet lenkeistä, jotta palautuu treeneistä kunnolla. Ja perusliikunta-sääntö on tunti vapaana tai kaksi tuntia hihnassa.

  Kaislalla on ollut rimat nyt muutaman kerran 50:ssä. Takaakierroissa ollut 45.

  VastaaPoista