tiistai 24. kesäkuuta 2014

Yleiset tokotreenit

Harrastusten vissiin pitäisi olla jollain tapaa mukavia asioita, no tänään ei ainakaan ollut. Olen niiiin väsynyt Tontun kanssa treenaamiseen. Tonttu oli aluksi ihan ok. Luoksepäästävyys oli ok, ei ongelmia. Paikkamakuu (molemmin puolin vieraat urokset), matka 2 m, aika 2 min, ok. Tosin nousi ilman käskyä istumaan. Sen jälkeen tehtiin seuraamista pujotellen. Katastrofi. Tonttu ei kyennyt tekemään sitä, vaan rähähti. Luonnollisesti oli siis hihnassa ja lyhyessä sellaisessa, joten kenellekään ei tapahtunut mitään, mutta mua otti niiin paljon pannuun rähähdys, että ei ole tosikaan. Muut varmaan pitivät minua ihan hulluna, mutta ei se mitään. No sanoin kouluttajalle, että tämä on meille liian vaikea, että ei mennä toisten koirien väleistä, sillä en halua, että se rähähtää uudelleen. No me kierrettiin muut vaan sieltä kaukaa, se meni ok. Kouluttaja sanoi, että sehän seuraa todella upeasti. No niinhän se seuraakin, mutta ei siitä ole mitään hyötyä, jos se ei pysty häiriössä tekemään. Tehtiin sama vielä uudelleen, mutta nyt Tonttu rähähti heti alussa, vaikka ei oltu kenenkään toisen koiran lähellä. No siitä taas Tonttu sai vähän palautetta (sanallista, mulla ei ole pokkaa koskea koiraan). Ja siitä taas teki todella hyvin, kun kierrettiin todella kaukaa. Seuraamisessa ei siis mitään ongelmaa, mutta häiriönsiedossa on.

Sen jälkeen tehtiin luoksetulo (1,5 m), en uskaltanut / halunnut tehdä pidempää. Se oli ok. Loppuun vielä kaksi kertaa hyppy (korkeus 15 cm). Ekalla ei muistanut, toka oli ok, palkkasin hypystä.

No nyt tuli ainakin selväksi, että me ei varmaan mitään muuta tulevaisuudessa treenata kuin toisten koirien häiriötä. Ja omassa kotona, voidaan tehdä muita liikkeitä eteenpäin. Ja toisekseen Tontun kanssa mennään ekaan kokeeseen ehkä sitten kun se on 10-v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti