sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Palautumista

Viikonloppu on nyt palauteltu fyssarin käsittelystä. Mielestäni Tonttu on ollut vähän kipeä käsittelyn jälkeen, mutta niin fyssari sanoikin. On tehty vain lyhyitä lenkkejä hihnassa. Eilen illalla käytiin Nemon ja Waaran kanssa lyhyt hihnalenkki, ja Tonttu oli ihan cool... Ei mitään tietoa, että olisi rähissyt tai yhtään mitään muuta. Hyvä niin.

Tänään aamulla tehtiin ekan kerran jumpat. Ne meni ihan ok, mutta kyllä treenattavaa niissä on. Tänään käytiin agihallilla katsomassa vähän kisoja. Tonttu sai vähän tehdä seuraamista ja merkkiä kentällä. Ihan ok teki. Lisäksi käveltiin koirahäiriössä, ja älyttömän hyvin oli. Ei ensimmäistäkään rähinää... Hirveä veto oli agihallin ovien suuntaan. Nyt siis harjoiteltiin sitä, että kun sanon Tonttu, niin Tontun on siihen reagoitava, jos ei reagoinut vaan toinen koira kiinnosti enemmän, niin sitten tuli kova sanallinen palaute. Ja seuraavan kerran reagoikin Tonttu sanaan. Ei tarvinnut kuin kerran antaa sille palautetta. Siis siinä mielessä Tonttu on toisaalta hyvinkin herkkä tai sitten se vaan esitti. Mutta jokatapauksessa Tonttu on koira, jonka kanssa toiminen ei ole ennalta arvattaa, vaan aina ei tiedä, mitä tapahtuu.

Unohdin sen viime päivityksessä mainita, että sain ohjata maanantaina kelpie Waaraa epiksissä. Olin treenannut pari lyhyttä pätkää ennen epiksiä, ja sitten vaan radalle. Mielenkiintoista oli, kun otti koiran autosta ja sanoin Waara, niin ei mitään reaktiota... Mutta ei se mitään. Hyvin Waara teki munkin kanssa. Käännösten rytmittäminen oli haasteellista, mutta muuten ok. Mitä nyt välillä Waara ei ollut ihan perillä kuka sitä oikein ohjaa. Mutta kaikki esteet saatiin suoritettua ja vieläpä muutama ylimääräinenkin! :-) Kiitos vaan Marikalle Waaran lainasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti