torstai 27. joulukuuta 2012

Kulunut vuosi 2012

Näin loppu vuonna on hyvä palata tälle vuodelle asettamiini tavoitteisiin ja käydä läpi, miten niiden kanssa kävikään.

Tontulle vuodelle 2012 oli tavoitteena:

  • terveystarkastukset
  • mahdollisesti poropaimennustesti
  • pari näyttelyä
  • mikäli luustoltaan terve, agin treenaaminen kohti kisavalmiutta
  • MH-luonnekuvaus
  • ja luonnollisesti terveenä pysyminen
Tammikuussa Tonttu kävi Lappeenrannassa järjestetyssä silmä- ja polvitarkissa, josta tuloksena terveet polvet ja silmät. Helmikuussa käytiin Ventelällä kuvauttamassa koko koira, tuloksena epävirallisesti terve selkä ja olat sekä virallisina lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Terveyden puolesta voitiin jatkaa treenaamista entiseen malliin.

Poropaimennustestissä käytiin ja se läpäistiin hyväksytysti kunniapalkinnon kera. Taitava Tonttu. Tonttu kävi peräti kolmessa näyttelyssä, joista tuloksena 2 x H ja 1 x EH. Syyskuussa päästiin MH-luonnekuvaukseen, jonka Tonttu selvitti mielestäni oikein mainiosti.

Agia on treenattu ja taukojakin on ollut. Agissa kehitys ei ole ehkä ollut niin nopeaa kuin olisin toivonut. Rimoja ei ole pystytty nostamaan maksi -korkeuteen, puomi pitäisi olla nopeampi ja paikkaolo myös parempi. Katsoin juuri viime tammikuussa kuvattua pätkää, ja musta tuntuu, että vuoden treenaamisen jälkeen me ollaan edelleen samalla tasolla...

Asetettujen tavoitteiden ulkopuolelta olen innostunut tokon tavoitteellisesta treenauksesta agi/toko -leirin jäljiltä, jossa Tonttua kehuttiin kovin. Tokoa on treenattu paljon, mutta siinä haasteellisinta on häiriön sieto. Meillä on jo kokonaisiakin liikkeitä (tai ihan pientä viilausta vaille) mm. luoksetulo (ei stoppeja), nouto ja tunnari. Jäävät on nyt taas ihan sekaisin, ihan niin kuin ei niitä oltaisi ikinä treenattu, paikkamakuu ja paikkaistu vielä vaiheessa ja ehkä se kaikista tärkein eli seuraaminen on ihan kesken. Ruudusta (ja merkistä) on alkeita tehty, kakeista tekniikkaa. Hiljalleen pitäisi alkaa pystyä tekemään palkattomuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti