tiistai 1. toukokuuta 2012

Erilainen vappu

Sunnuntaina kävimme ottamassa keppejä. Alkuun neljä keppiä, joissa ohjurit. Edessä namilautanen. Palkka vasta, kun oli pujotellut, sillä Tonttu osasi varastaa palkalle, jos se oli valmiina. Hyviä toistoja. Koska koko ajan pitää vaikeuttaa, tehtiin toinen setti kuudella kepillä. Hyviä toistoja jälleen. Ensi kerralla voisi tehdä kuudella kepillä ja sitten ottaa ohjuri tai ohjureita pois. Muutama puomi myös. Alastuloon tarvitaan nopeutta, joten pelkkiä alastuloja treenattava. Nyt olen ehkä tehnyt liian vaikeita liikaa, eli juossut ohi jne, joista palkka ei tule heti. Nyt voisi mennä siis muutaman askeleen taaksepäin.

Tästä sitten päästäänkin erilaisen vapun viettoon. Sunnuntai-iltana Tonttu alkoi niistämään, niistäminen jatkui yöllä ja aamulla. Maanantai aamulla päätin käyttää eläinlääkärissä, jos se onkin jostain saanut nenäpunkkeja vai onko jotain muuta, ja lisäksi tiistai on vappu, jolloin joutuisi menemäään päivystykseen. No kävimme eläinlääkärissä. Oireina siis niistäminen ja muutaman kerran myös aivasteli. Ei ole oksentanut. Diagnooseina oli kolme vaihtoehtoa: kennelyskä, nenäpunkki tai vierasesine. Tosin eläinlääkärin mukaan tällä hetkellä liikkuvaan kennelyskään Tontun oireet ovat lievät, liikkeellä oleva on paljon rajumpaa. Kuitenkin tähän saatiin antibioottikuuri ja kipulääke. Jotenkin oireet eivät myöskään sopineet kauhean hyvin nenäpunkkiin, mutta varmuuden vuoksi Advocate -loishäätö niskaan samalla. Tosiaan kolmantena vaihtoehtona oli vierasesine. Eläinlääkäri kysyi, rauhoitetaanko? Minä sanoin, että ei. Mietin, että jos sillä on kennelyskä, ja sairasta koiraa lähdetään rauhoittamaan, niin ei varmasti tule hyvä. Joten kokeillaan hoitoina sitten näitä.

Maanantai-iltana kun tulin töistä, Tonttu alkoi aivastelemaan. Se aivasteli varmaan lähemmäs tunnin. Siinä vaiheessa mietin jo, että hitto, kun ei tutkittu vierasesinettä. Siellä taitaa olla jotain. Pitääkö tästä vielä lähteä päivystykseen... Aivastelun seurauksena Tontun nenästä alkoi pilkottaa paksu heinän korsi. Minä vedin sen varovasti pois. Korsi oli 8 senttiä pitkä. On voinut tuntua aika epämukavalta.

Oheisesta kuvasta voi katsoa korren suuruutta, ei mikään pieni korsi...















Kuitenkin antibioottikuuri oli ehditty aloittaa, joten syötän kuurin loppuun. Ja pidän Tontun levossa ainakin kuurin ajan ja katsotaan, sitten miten jatketaan. Vaikuttaa sille, että niistäminen ja aivastelu loppuivat korren ulostulemiseen.


1 kommentti:

  1. Aika hurja kyllä toi korsi :D Ei ihme, jos on vähän aivastuttanut.

    VastaaPoista