tiistai 6. maaliskuuta 2012

Agitreenit ja muutakin

Meidän agiryhmässä tapahtui pieni muutos. Ensinnäkin me saatiin kouluttaja, joka kylläkin treenaa myös omalla pennullaan samanaikaisesti. Lisäksi ryhmään tuli kaksi uutta koirakkoa, eli meidän ryhmä alkaa olla jo normaalin kokoinen. Sanoinkin heti alkuun, että meillä menee varmasti tämä kerta totutellessa uusiin koiriin, mutta yllättävän hyvin Tonttu pystyi keskittymään. Tehtiin meille jo tuttua vauhtiympyrää, Tonttu meni oikein hienosti. Lisäksi tehtiin yksittäisenä esteenä rengasta. Tonttu oli jo sen unohtanut, saatiin kuitenkin kaksi onnistunutta suoritusta.

Mulla on jo niin menny hermo Tontun ohituksiin, joten kun eilen lähdettiin treeneistä kävelemään kotiin, niin päätin, että Tonttu ei huuda yhdellekään vastaantulevalle koirakolle. Päätin siis namittaa treeninameilla, ja oikein hyvin onnistui. Nyt sitten päätin, että otan joka lenkille treeninamit mukaan, jotta päästään eroon huutamisesta. Tänään päätin tehdä hihnalenkin, jotta saadaan lisää harjoitusta ohituksiin. Kaikki vissiin oli sitten metsässä tai jäällä lenkkeilemässä, sillä ei tullut kuin viisi koirakkoa vastaan (normaalisti tulee kymmenittäin, kun lähtee viiden jälkeen hihnalenkille). No kaikki ohitetiin nätisti namittamalla. En edes vaadi kontaktia, vaan vasta yritän ehdollistaa, että vieras koira -> namia. Yhdelle räyhäävälle koiralle Tonttu alkoi huutaa, mutta sain sen todella nopeasti loppumaan. Ehkä tämäkin tästä joku päivä.

Ohittamistreenille oli myös toinenkin tarkoitus, sillä torstaina lähdetään ajamaan pohjoiseen poropaimennukseen, niin olisi ihan hyvä, jos Tonttu osaisi suurin piirtein käyttäytyä. Tonttu on testissä jo perjantaina, mä en varmaan saa sitä pois porojen perästä, luulisin... Mutta katsotaan kuin käy! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti