keskiviikko 18. elokuuta 2010

Terveyttä, tai pikemminkin sairastelua


Ensinnäkin eläinlääkäri soitti koepalojen tulokset viime viikon perjantaina. Hyvä uutinen ensin, eli ei ole syöpää! Mahalaukun kuopakkeissa oli pieni määrä Helicobakteerien kaltaisia bakteereja. Mahalaukussa on hyvin lievä hemorragia, mutta näyttteenoton vaikutusta on vaikea arvioida, joten käytännössä vatsalaukku on normaali. Kun taas ohutsuolen näytteissä oli lisääntynyt määrä lymfosyyttejä ja plasmasoluja, eli ohutsuolessa lievä / kohtalainen lymfo-plasmasytäärinen suolitulehdus. Leimun vatsa on ollut löysällä, joten perjantaina eläinlääkäri vaihtoi antibiootin toiseksi eli tylosiiniksi.


Leimulla oli myös vatsakipuja / kouristuksia perjantaina, joista kerroin lääkärille. Ne johtunevat lievästi haimatulehduksesta, jonka usein suolitulehdus aiheuttaa. Kipulääkkeeksi ei käy kuin Litalgin ja Tramal, tulehduskipulääkkeitä ei voi Leimulle antaa. Viikonloppu pärjättiin Litalginilla, ja Leimu oli ihan pirteä, mutta sunnuntaina ja maanantaina annoin Tramalia. Tramal tietenkin väsyttää koiraa aikalailla, tänään ei ole tarvinnut antaa mitään kipulääkettä. Koiran kivut on niin vaikea huomata, no vatsakivut on suhteellisen helppo, koska koira silloin makaa erilaisessa asennossa kuin yleensä. Toisaalta kipulääkettä ei viitsisi antaa turhaan, mutta toisaalta taas koiraa ei todellakaan halua pitää kivussakaan.


Mutta tänään oli hyvä päivä! Oon kyllä niin iloinen, mikäli joku päivä voin sanoa Leimun olevan terve! Nimittäin Leimu on nyt yhteensä sairastanut lähes vuoden, toki on ollut useammankin kuukauden "terveitä" jaksoja, ja jo maaliskuussa luultiin, että syy oli löydetty... Mutta tosiaan nyt siis hoidoksi kuuden viikon kuuri Tylosiinia, tarpeen mukaan kipulääkettä (lääkäriin, jos ei kivut lopu, nyt siis näyttää hyvälle) ja syötetään vatsahappolääkettä kuuri loppuun, eli vielä viikon ajan. Omepratsolia ei saa koirille syöttää jatkuvasti. Eläinlääkäriin pitää olla yhteydessä aina muutosten sattuessa. Nyt esimerkiksi ei ole ollut röyhtäilyjä ainakaan pariin viikkoon, eli vaikuttaa sille, että parantumista on tapahtunut. Ruokahalua on ollut suhteellisen hyvin, mutta on ollut myös ruokahaluuttomuuttakin. Viikon päästä kun vatsahappolääke loppuu, niin voi olla, että röyhtäilyt palaavat, toivon mukaan ei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti