lauantai 7. elokuuta 2010

Aksaa, tokoa & hakua


Keskiviikkona oli noin viiden esteen rata agitreeneissä, nimittäin ukkonen paukahteli siihen malliin, että kohta sataa ja kunnolla, joten ei kannettu kauheasti esteitä ulos. Meillä oli muutama hyppy, putki ja kepit. Ensin tehtiin ohjaalalle erittäin vaikea kuvio. Olisi pitänyt olla paikoillaan siivekkeen vieressä kutsua koira käteen ja siitä sitten kääntää hypylle. Se ei millään onnistunut, koska ohjaaja ei malttanut olla paikoillaan. Lopulta maltoin olla melkein paikoillaan, saatiin se menemään oikein, mutta pitkällä kaarroksella. Tehtiin myöskin minun pyynnöstäni yksi hyppykuvio Vähäniityn lauantain koulutuksesta, jota ei saatu silloin Leimun kanssa menemään oikein. Nyt se kyllä saatiin mutta ei ekalla yrityksellä, välistä vedot on vaikeita, ainakin minulle ohjata. Pitäisi malttaa pysyä lähempänä koiraa, eikä olla liian kaukana. Leimulla oli kivasti enemmän vauhtia kuin lauantaina. Hyvä juttu.


Keskiviikko iltana vielä tottisteltiin sen verran, että tein Leimulle seisomista, enkä mitään muuta. Juu siihen on tullut ongelma, Leimu väistää todella paljon kun palaan takaisin. Pitää yrittää nyt ihan arjessakin palkata sitä siitä, että se on sivulla seisomisasennossa, tai jotain.


Perjantaina eli siis eilen päästiin pitkästä aikaa (kahden vuoden tauon jälkeen) hakuilemaan. Leimulle tehtiin ihan alkeisharjoitus, koska tosiaan sen kanssa on hakultu noin viisi kertaa sen ollessa kaksi -vuotias. Leimulla oli kiva meininki, ei ollut mitään ongelmia, lähteä hakemaan juoksevia ukkoja. Leimulle ensimmäinen ukko siis, houkutteli ja juoksi, ja päästin Leimun heti. Toiselle ja kolmannelle aavistuksen odotin, mutta siis jokainen ukko näytti namipurkkia Leimulle. Leimu oli ihan innoissaan alusta asti, ja hyvin meni ukkojen luokse. Nyt oikeasti pitäisi tsempata opettaa Leimulle nouto. Olen edellisenkin lauseen kirjoittanut blogiin todella monta kertaa, mutta se vaan on niin vaikeaa. Mikäli Leimun kanssa pääsisi hakuilemaan, niin Leimusta pitäisi todennäköisesti opettaa rullakoira, koska Leimulta voi olla liikaa vaadittu vieraan ihmisen haukkuminen. Olimme siis kuokkimassa Tiinan viimevuotisessa hakuryhmässä Imatralla.


Huomenna olisi verijäljen vuoro, tänään käyty siis tekemässä verijälki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti