maanantai 27. huhtikuuta 2009

Agia, tokoa & jälkeä


Tänään aamulla kävin itsekseen treenaa vähän agia. Menin ekan kerran hallille kävellen, ja eihän sinne kävele kuin vajaa viisitoista minuuttia... Pitää vissiin alkaa mennä kävellen, niin tulee samalla osin alkuverkkakin tehtyä. Aluksi otettiin puomia, ei menny hyvin. Olin ajatellut, että tehdään muutama helppo suora pätkä, jolla saadaan Leimuun vauhtia, tehtiin rengas, hyppy, hyppy putki (suorassa linjassa) + hyppy ja kepit. Meni todella hyvin, vauhdilla ja kepit ns. väärältä puolelta. Siis ihan hyvää menoa. Otin vähän eri puolilta ohjaten. Lisäksi rengas meni joka kerta oikein ja irtosi renkaalle, vaikka olin itse paikalla. Sitten muutaman kerran A, siinä on vielä paljon tekemistä. Vähän taukoa ja sitten vielä puomia. Nyt sain molemmilta puolilta ohjaten Leimun pysähtymään 2-2 -asentoon, vai mikä se nyt on. Siihen olen todella tyytyväinen. Muutama keinu ja loppuun vielä lyhyt suora rata, jonka jälkeen superpalkka. Helposti kun itsekseen käy treenaa, niin tulee otettua liikaa, nyt otin aika vähän taukojen kanssa, ja into pysyi koko ajan. Lisäksi meillä meni yhteensä vain 25 minuuttia.


Tokoilua on tehty, niissä ei suurempia edistyksiä ole tapahtunut. Paitsi luoksetulon aloin opettaa kokonaan alusta asti. Opetan Leimun nyt kuitenkin eteen istumaan ja siitä sitten sivulle. Eli alkuun sanon sanaa ja syötän namia, kun Leimu istuu edessäni, eli se on siis tällä hetkellä siinä vaiheessa. Toinen mikä  tarvii paljon treeniä on paikallaolo. Siinä kestää sisällä noin 20-45 s palkkausvälin, ulkona pitää palkata noin 10 s välein. Istuma-asennossa harjoitellaan myös paikallaoloa, siinä kestää hieman lyhyemmin.


Sitten vielä yksi uusi asia. Eli olen alkanut opettaa Leimulle jäljestystä takaperin ketjuttaen. Eli koiralehti Caniksessa olevien ohjeiden mukaan. Tällä hetkellä ollaan vielä sisällä ja se on siinä vaiheessa, että Leimu koskettaa keppiä, sanon (tai itseasiasssa eilen ei edes tarvinnut sanoa) maahan ja naksu ja kepin vaihto makupalaan. Seuraavaksi pitäisi laittaa enemmän keppejä maahan, se vielä sisällä ja sen jälkeen siirtyä ulos. Eli tässä tavassa koira ilmaisee kepit menemällä maahan kepin eteen. Se voi toimia Leimulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti