tiistai 4. marraskuuta 2008

Kuulumisia vaihteeksi


Ei ole juuri mitään uutta sitten viime kerran tapahtunut. Leimu syö aika hyvin sitä dieettiruokaa, mutta asiassa on pieni mutta. Olen nyt tietenkin vähän googletellut koiran virtsakiviä. Koiran virtsakiviä on montaa eri tyyppiä. Ruokavalio ei liuota kaikkia kivityyppejä. Leimulta ei missään vaiheessa tutkittu mitä kiviä ne ovat... Joten aikani tässä pähkäilin, ja lopulta varasin Kouvolan eläinlääkäriasemalle ajan perusteellisia tutkimuksia varten. Vaikka sieltä sitten tulisikin samat ohjeet kuin täältä, niin on ainakin varmistettu diagnoosi ja hoito. Koska jos nyt syötän kolme kuukautta dieettiä, ja kivet ovatkin sellaisia joihin ei ruokavalio tehoa, niin kiva kiva... Ainoa outo juttu oli eilen, eli Leimu oli oksentanut työpäivän aikana. Tänään on kuitenkin ollut niin normaali kuin vaan tällä hetkellä voi olla.

Tänään käytiin myös eläinfysioterapeutilla. Leimu oli jo huomattavasti paremmassa kunnossa lihaksiston osalta kuin viimeksi. Vielä on jotain kireyksiä, mutta oli jo paljon enemmän rentoutunut. Ensi viikolla on vielä yhden kerran eläinfysioterapeutti. Jatkosta vähän puhuttiin siten, että sitten kun agitreenit alkaa, niin käyttää vähän ennen niitä tai muutaman viikon treenaamisen jälkeen. Ja jatkossa varmasti käytän Leimun noin kahden kuukauden välein hierottavana, jottei jumeja tule. Nythän en tiedä, miten päästään treenaamaan, eli varmastikaan ei terveyden takia treenata marraskuussa. Eli treenaaminen riippuu, miten halli valmistuu...

Opin myös uutta eläinfysioterapeutin luona. Minä olen taputellut Leimua. HUOM! Koiraa ei saa taputella, se ei ole luonnollista koirien käyttäytymistä. Koiraa pitäisi vähän sillei jännästi rapsuttaa. Nimittäin kun taputtelee, niin koira joutuu jännittämään turhan takia lihaksistoaan ja oli siinä jokin muukin juttu, jota en enää muista. Eli en siis enää todellakaan taputtele koiraa, vaan teen ennemminki sitä toista liikettä tai silittelen. Silittelyä tosin rauhoittaa, eli sitä ei joka paikassa kannata tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti