tiistai 18. marraskuuta 2008

Fysioterapeutilla käynti ja muutakinViime viikon perjantaina käytiin siis fysioterapeutilla. Kerran piti olla viimeinen, mutta ei ollutkaan. Leimu kerkesi laihtua ja menettää lihaksiaan ihan älyttömästi dieettiruuan aikana. Vaikka ruokaa en edes ehtinyt kauhean pitkään syöttää. En yhtään tajunnut, että ruoka ei ole riittävän ravintorikasta. Ja jotenkin se laihtui niin nopeasti, että tajusin sen vasta silloin, kun nostin Kouvolassa Leimun eläinlääkärin pöydälle tutkittavaksi. Eli Leimun lihakset on kuivuneet ja kuihtuneet, eli nyt meillä ei ole agikentille senkään puolesta mitään asiaa. Jos joskus vielä päästään agikentälle, niin se on kyllä työvoitto!

Eli nyt pitää siis Leimu kuntouttaa alusta asti uudelleen. Ruokavalioon on lisätty rasvaista lihaa sekä lohiöljyä. Fysioterapeutti antoi hyviä vinkkejä lihaskunnon palauttamiseen, ja tästä syystä menemme seuraavan kerran kuukauden pääästä hierottavaksi, ja katsomaan mikä on lihasten tilanne. Nyt siis kuntoutuminen pitää aloittaa varovasti, ettei lihakset mene jumiin. Eli kolme - neljä päivää 20 minuuttia remmilenkki, 3-4 päivää 25 minuuttia remmilenkki ja sitä rataa. Tänään on vuorossa siis 25 minuutin remmilenkki. Irtipitolenkkejä saa tehdä normaalisti, koska niitä on tehty koko ajan, ja Leimu ei niissä itekseen kauheasti juoksentele. Mutta nyt alkuun ei ainakaan pääse koirakavereitten kanssa juoksemaan, koska siinä menisi lihakset heti jumiin.

Leimun terveys on paljon parempi. Se ei ole nyt viikkoon oksentanut, ja kaksi yötä on mennyt ilman herätystä pissille. Eli pissaaminenkin on normalisoitunut. Leimulla taisi olla vain todella sitkeä pissatulehdus eikä muuta. Mutta tuo oksentaminen on jännä juttu, että mistä se johtui ja miksi se jatkui niin pitkään.

Tänään tehtiiin PITKÄSTÄ aikaa tokoa tai no ei varsinaisesti tokoa, mutta naksulla kosketusalustaa ja noutokapulaa, sekä muutama ihan lyhyt seuraaminen. Kosketusalustaan otin jo sanan käyttöön, eli sana on koske. Leimu oli tänään oikein innokas tekemään hommia, ja kai se nyt olikin kun varmaan yli kahteen kuukauteen tehty oikeein mitään, muutamaa hassua kertaa lukuunottamatta. Mutta ehkäpä se tästä lähtee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti