keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Fyssaria, tokoa ja sterkkaus

Lokakuussa tapahtuikin paljon. Käytin Kaislan uudella fyssarilla Mirka Vaalivirralla Kouvolassa, koska Patricia ei enää vastaanota Kouvolassa ja pääkaupunkiseudulle on aavistuksen turhan pitkä matka. Hän myös käsittelee selän, ja käsitteli Kaislan muutenkin hyvin. Jatkossakin käydään hänellä. Kaisla kävi joulukuun alusssa uudelleen, ja ei ollut enää niin jumissa kun ensimmäisellä käsittelykerralla.

Kaislalla oli sterkkaus vajaa kuukausi sitten. Kaislan sterkkasi Sini Siitonen Loimessa. Leikkaus meni hyvin ja toipuminenkin melko hyvin. Kahdeksan päivää leikkauksesta, niin Kaislalta karkasi virtsa pari kertaa sisälle. Käytin eläinlääkärissä tutkimuksissa, ja mitään poikkeavaa ei löytynyt. Virtsa ei ole myöskään sen jälkeen karkaillut, onneksi!

Kaislan kanssa käytiin toistamiseen Satu Paavilaisen koulutuksessa. Lisäksi käytiin Tero Väänäsellä. Kaislan virettä pitäisi edelleen saada paljon alhaisemmaksi. Tässä syksyn aikana onnistuin rikkomaan paikkaistumisen kokonaan. Tein liian vaikeaa, vieraassa paikassa ja vieraiden koirien kanssa, ei olla parinkaan kuukauden jälkeen sillä tasolla, millä oltiin kesällä. Kaislan mielentila pitäisi saada rennoksi.

Nyt pääsin toiseen omatoimiseen tokoryhmään keskiviikkoisin klo 18-20. Kaislalle on erittäin tärkeää päästä treenaamaan uusien vieraiden koirien kanssa.

Olen oppinut viretilasta paljon. Ja siis Kaislan arki on muuttunut nyt paljon. Kaisla on ollut hyvin huono syömään luita, joten en ole niitä juurikaan hänelle sitten antanut. Jostain syystä kongejakaan en ole Kaislalla käyttänyt. Koiran mielentilalle rauhallinen tekeminen tekee hyvää, joten nämä ovat tulleet Kaislan päiväohjelmaan uutena asiana. Kaisla söi nurmikolta iltaruuan, kunnes nyt lunta tuli sen verran, että se ei onnustu. Eli haistelua myös mukaan.

Kuuntelin webinaarin Kuumista Kalleista ja Kaarinoista ja se oli mielettömän hyvä. Paljon tuttua asiaa, mutta mutta myös uutta. Otin sieltä muutamia harjoitteita Kaislan ohjelmistoon. Ämpäri-teoria oli itselleni uusi asia, ja olen varmasti toiminut Kaislan kanssa väärin. Olen aktivoinut sitä aivan liikaa, ja palautumista on ollut liian vähän. Luennon mukaan kiihkeälle koiralle riittää 1-2 tuntia päivässä aktivointia ja muu aika nukkumista ja rauhallista tekemistä (luiden syönti, rauhallinen hihnakävely, haistelu jne.). Kaislan kanssa olen tätä nyt yrittänyt noudattaa vajaan kuukauden ajan ja ainakaan vielä ei ole suurta muutosta viretilassa havaittavissa sekä kotona että treeneissä. Kotona sisällä Kaislahan on aina ollut hyvin rauahllinen, mutta ovi kun avataan, niin kierrokset nousevat heti.

Tässä muutamia kuvia viime ajalta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti