sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Maarit Hellmanin tokokoulutus 13.7.2019

Eilen vierähti koko päivä Maarit Hellmanin tokokoulutuksessa Taipalsaarella Haukkulaaksossa. Olin ostanut Kaislalle tunnin treeniaikaa ja muuten luonnollisesti kuuntelin koko päivän muiden treenien ajan. Oli aivan huikea päivä! Ja paljon paljon uusia ajatuksia, myös ihan yksinkertaisista jutuista, mitä itse ei ole tajunnut.

Ekalla puoli-tuntisella Kaisla teki seuruuta ja ruutua (mielentilaa ruudun lähetyksessä) ja tokalla puolikkaalla (yllätys) paikkaoloa. Näihin saatiin uudet neuvot, joita aion lähteä kokeilemaan. Muiden treeneistä tuli myös ajatuksia muun muassa takapalkan käytöstä, pompautuksesta, perusasennon keskittymisestä, tunnarin aloituksesta ja seuraamiseen virheisiin puuttumisesta.

En ole juurikaan käynyt ulkopuolisilla kouluttajilla, koska eri kouluttajat neuvovat eri tavoin. Viimeksi kävin reilu vuosi sitten Kantoluodon koulutuksessa, jonka pohjilta Kaislan mielentila on mennyt ihan älyttömästi eteenpäin. Esimerkiksi eilen oli hyvässä mielentilassa pääosin koko treeniajan. Reilu vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan, millaisessa tilassa Kaislan on mahdollista treenata tokoa. Eli käytännössä olemme tehneet vuoden mielentilaa ja se on kantanut hedelmää. Koska eilen Maarit sanoi, että Kaisla ei ole liian täpinöissään. Se oli outoa, koska on niin tottunut siihen, että se on liian täpinöissään ja tavallaan itse ei ole tajunnut sitä, että sen mielentila on rauhoittunut todella paljon. Vasta kun toinen sen sanoi, niin palasi itse miettimään, että hei, Kaisla ei ole liian täpinöissään.

Nyt oli siis hyvä aika osallistua Maaritin koulutukseen. Nyt näillä neuvoilla voi mennä taas vuoden eteenpäin! Itse en näe siinä hyötyä, että käydään vähän väliä hakemassa neuvoa eri kouluttajilta, siinä ei tule sellaista jatkuvuutta. Asia erikseen, jos pääsisi käymään samalla kouluttajalla useamman kerran putkeen. Tällöin myös olisi mahdollista saada jatkuvuutta. Tykkäsin paljon kouluttajan tavasta neuvoa ja antaa ohjeita. Häntä voin ehdottomasti suositella!

Pauliina Havo otti tosi hienoja kuvia Kaislasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti