torstai 13. syyskuuta 2018

Treenejä

Kaisla on muuttunut. Kaislan paikkaolo on muuttunut totaalisesti, ja vieläpä hyvään suuntaan. Esimerkiksi eilisissä treeneissä (toinen koira oli häiriönä) pystyin menemään 15 metrin päähän ja Kaislan mielentila pysyi hyvänä. Kaisla oli pitkässä liinassa ja avustaja piti kiinni. Yhden kerran Kaisla nousi, mutta kykeni menemään käskystä maahan uudelleen, eikä yrittänyt tulla minun luokse. Tämä on siis mennyt todella paljon eteenpäin. Se on tässä vahvistunut, että Kaisla ottaa tosiaan todella paljon häiriötä nimenomaan toisista koirista. Ja paikkaoloissa on ollut todella levoton. Nyt tosiaan on ollut noin kolme kertaa liinassa (estetty lähteminen mun perään, liike = palkka), ja nyt liinassa ei ole saanut palkkaa. Yhdellä treenikerralla Kaisla oikein huokasi, että ei tässä ilmeisesti muu auta kuin olla paikoillaan. Kaislan korvat ja mielentila ovat parantuneet koko ajan todella paljon. Nyt jopa näen mahdollisenä, että Kaislan kanssa voidaan päästä kokeisiin asti.

Ninan treeneissä tehtiin maanantaina rivissä kaukokäskyjä. Se oli Kaislalle vaikeaa, koska molemmilla puolilla oli koira. Mutta sitkeästi jatkaessa, ja palkkaillessa oikeasta mielentilasta, Kaislan pään kääntyili väheni ja pystyi keskittymään todella hyvin. Näitä treenejä Kaislalle lisää.

Ninan treenien alettua, olen saanut todella paljon treeni-intoa lisää. Varmasti se, että on tehty erilaisia treenejä, ja se että lopulta Kaislan mielentilan eteen tehty työ alkaa tuottaa tulosta. Mutta onhan se vaikeaa. Eilen treeneissä laitoin myös vain yhden merkin häiriöksi, harjoiteltiin seuraamisen paikkaa, niin Kaisla oli ihan koko ajan vieterinä lähdössä kiertämään merkkiä. Eli treenattava ei meiltä lopu todellakaan kesken! :)Käytiin katsomassa veljen rakennustyömaata.


Kaisla näytti kelpoille mallia uimisesta.


1 kommentti: