maanantai 21. elokuuta 2017

Vireenhallinta koulutus Nurmijärvellä 19.-20.8.17

Viime keväänä joidenkin täysin pieleen menneiden tokotreenien jälkeen ilmoitin Kaislan  Sari Paavilaisen pitämään vireenhallinta-koulutukseen (Koirakoulu Visio). Olen odottanut koulutusta kuin kuuta nousevaa. Toki koko ajan olen / olemme yrittäneet laskea Kaislan virettä. Nyt viime aikoina Kaisla on ollut melko hyvässä vireessä, myös hallitreeneissä. Yksi asia on se, miten sen saa halliin vietyä. Jos se ei silloin pääse nostamaan, niin usein se kestää koko treenin riittävän matalalla. 

Nyt kirjoitan aika yleismalkaisesti viikonlopusta, koska tuli paljon uutta tietoa, myös minulle koiran kouluttajana seuratessa toisten koirien treeniä. Kurssi myös maksoi jonkun verran, niin ei hirveästi tee mieli kirjoittaa yksityiskohtaista sepustusta koulutuksesta, tarkka sepustus löytyy Kaislan treenivihkosta. :)

Kaisla oli rehellisesti sanottuna viikonlopun ajan ärsyttävän hyvä! Sain tuotua Kaislan hyvässä vireessä halliin, ja hän keskittyi hyvin treeniin.

TREENATTAVIA ASIOITA

Arkeen: 1) luoksetulot 2) autot 3) hihnassa vetäminen 4) kontaktin vahvistaminen 5) puruluiden syöttöminen

Treeniin: 1) tarjoamalla opettaminen 2) luoksetulo lelulla 3)vahva maahanmeno 4) rauhoittuminen 5) paikkaolot (palaa reilusti taaksepäin) 6) häkki mieluisaksi + muutamat vinkin treenikaverilta erityisesti Kaislalle tokoon

Edellä mainittuihin asioihin sain hyviä neuvoja, miten mennä eteenpäin treenissä.

Muista olla lempeän jääräpäinen! Ja jos minulle joskus vielä pentu tulee, niin ykkösasia mitä sen kanssa harjoittelen on: rauhoittuminen. Kun omistaja lukee kirjaa puistossa, pentu oppii olemaan rauhassa, kun siellä ollaan niin kauan, että se rauhoittuu. Tämänhän kokeilin Kaislan kanssa tänä kesänä, ja Kaislalla meni noin kaksi tuntia mennä makuuasentoon, ja ei todellakaan ollut rauhallinen....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti