keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Tonttu fyssarilla ja eläinlääkärissä

Perjantaina oli Tontulla fyssarin hieronta Lappeenrannassa. Takapään lihaksisto oli mennyt jumiin odotetusti. Ne saatiin hyvin auki. Etupää oli myös jumissa jonkin verran. Tonttu ei antanut vasenta jalkaa taivuttaa kaikkiin perusasentoihin. Jo Patrician luona etupää ei ollut normaali, vaan enemmän jumissa. Pääsääntöisesti Tontun ongemat ovat olleet alaselässä. Ongelma paikallistui fyssarin mukaan hauisjänteeseen. Viikonlopun ajan pidin Tontun levossa, annoin kipulääkettä (vanhoja Rimadylejä) ja kylmähoitoa noin kolme kertaa päivässä. Lisäksi sattui pari yhteenottoa lähiaikoina (Tonttu räsähti sekä Kaislalle että Metelle), ja mietin, että johtuisiko mahdollisesti kivusta, Mutta voi olla myös, että tilanteet oli sellaisia, että ne ei vain sopinut Tontulle, sen kanssahan pitää olla hyvin mustavalkoinen, Kaislan räsähdystilanne oli sellainen, että silitettiin samanaikaisesti molempia koiria, jolloin voi olla, että se oli syy. Normaalistihan juurikaan niitä ei silitetä samanaikaisesti... Meten räshdystilannetta en nähnyt.

No maanantaina sitten varasin Kouvolan Univettiin Tontulle ajan, sillä lepo, kylmä ja kipulääke ei ainakaan sanottavasti helpottanut. Tarkoitus oli varata aika Johanna Mäkitaipaleelle, mutta ilmeisesti en sanonut tarpeeksi selvästi, sillä aikamme olikin Katri Saarelmalle. Eläinlääkäri tutki tarkasti Tontun. Takapää oli jäykkä, mutta kaikki toimi niin kuin pitääkin. Vasempaan etujalan hauisjänteeseen myös eläinlääkäri paikallisti kivun. Päätin, että kuvataan (onneksi on vakuutus...), joten Tontun kyynäristä ja olista otettiin tietokonetomatografia-kuvat sekä nivelnesteestä näyte. Mitään ei oikein löytynyt (toisaalta onneksi, mutta toisaalta olisin halunnut selkeän diagnoosin). Ilmeisesti vain hauisjänne on ärtynyt. Hoidoksi siis kahden viikon Rimadyl-kuuri, Cartophen-pistokset viikon välein ja ensin kaksi viikkoa lepoa, ja seuraavilla kahdella viikolla vähän enemmän liikuntaa, mutta edelleen remmissä. Neljän viikon kuluttua kontrolliin. Näillä näkymin kontrolli on Esa Kestille. Ajattelin itse piikitttää Cartrophen -pistokset, saa nähdä kuin käy. Toisaalta minulla on lupa tehdä eläinkokeitakin, niin kai sitä kykenee omalle koiralle ihon alle pistoksen antamaan... ;)

Kaislan kanssa käytiin agia treenaamassa lauantaina ja maanantaina ryhmätreeneissä. Lauantain treeni keskittyi aika pitkälti paikallaoloon. Ongelma on se, että jos kävelen takaisin palkkaamaan Kaislan paikallaolosta, se nousee. Eli en saa palkattua paikallaolosta. Lauantaina tämä edistyi jonkin verran, mutta tarvitsee lisää treeniä. Maanantaina tehtiin hyppytekniikan perussarjaa ja keinua.

Lauantaina ajelin vielä yhdeksi yöksi Mikkeliin, joten Tiinan kanssa pidettiin kunnon tokoleiri! Eli lauantaina yhdet tokotreenit ja sunnuntaina kahdet tokotreenit. 

Tonttu: Koska Tonttu oli levossa, se teki tunnaria ihan läheltä kokeenomaisena. Kapuloita laitettiin eri kuvioihin. Kaikki oikein! Lisäksi teki puisen että metallisen kapulan pitoa istuen.

Kaisla: Ruutua (paikkaa kosketuslätkällä ja vauhtia lelulla, yksi tyhjä ruutu oli, josta palkka avustajalta), noutoa (ehkä kannattaakin jättää heitto pois, ja tehdä paikalla olevalta kapulalta nostoja, se olikin vaikea), perusasentoa (myös häiriötreeni) ja seuraamista.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti