sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luennoilla

Olen ollut lähiaikoina kahdella eri luennolla. Marraskuun loppupuolella olin Kaisa Hilskan luennolla "Koiran signaalit ja elekieli". Luento oli tosi hyvä ja antoi paljon ajattelemisen aihetta. Päällimmäisenä ajatus, että olen pilannut Tontun räminäpurkilla. Toinen tärkeä asia oli se, että miten tärkeää onkaan pennun sosiaalistamiskausi jo kasvattajan luona ja siitä vielä neljän kuukauden ikään asti uuden omistajan luona. Mitä kaikkea olisi hyvä pennun kanssa tehdä. Aiemmin en ole tajunnut sitä, miten tärkeää onkaan se, mitä kasvattaja tekee siitä asti, kun pentu aukaisee silmät, aina luovuttamiseen asti. Toisen koirien ohittaminen, uusien asioiden havaitseminen.

Eilen olin Juha Korrin leikitysluennolla. Ensimmäinen tunti käytiin läpi koirien viettejä: saalistamisvietti, ravinnonhankintavietti, puolustusvietti, sukupuolivietti ja laumavietti. Paimennusviettiä ei ole, vaan se on keskeytynyttä saalisviettiä. Olin jo aiemmin lukenut Juha ja Susanna Korrin kirjoittamaa kirjaa "Tavoiteena huippukoira", joten teoria tietyllä tavalla tuttua, vaikka nyt se avautuikin paremmin. Toinen tunti käytiin läpi, miten voidaan niin sanotusti parantaa viettejä, jos koira ei innostu saalista eikä ruuasta. Tämä oli erittäin hyödyllistä, ja jotain ajattelinkin tehdä Tontun kanssa, kunhan se vähän vielä toipuu leikkauksesta. Laumaviettiä pitää yrittää tehostaa, koska sillä voidaan palkata koiraa kesken kokeen.

Lauantaina meillä oli vähän ongelmia, sillä Tonttu ei meinannut saada ulostettua. Tarvittiin vähän päivystävän eläinlääkärinkin neuvoja, mutta lopulta Tonttu sai ulostettua. Nyt sitten olen antanut parafiiniöljä ruokien mukana, joten tänään on ulostaminen onnistunut hyvin.

Loppuun vielä muutama kuva Tontusta.

2 kommenttia:

 1. Olisikin kiva käydä tuollaisilla luennoilla..

  Nyt pitää kysyä, kun olen kovasti ihmetellyt, enkä noista agitulosten päivittymisestä ymmärrä juuri mitään. Että kun agi.fi:ssä sulla (tai siis Tontulla) esim. näkyy tuloksia jo syyskuulta, mutta jalostustietokannassa on vain 27.10.13 tulokset agin osalta. Johtuuko se vaan hitaasta päivittymisestä jalostustietokantaan vai eikö kaikki tulokset päivity, vai mistä johtuu? Pitääkö itse jotain välivaihetta tehdä noiden agitulosten osalta? Siis ihan vaan kyselen, että jos jossain vaiheessa oikeesti vaikka mennään kisaamaan, että onko mulla menny jotain ohi.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se on erona, mitä epäiletkin, eli koiranet päivittyy todella hitaasti. Tai jotkut agikisat päivittyvät melko nopeastikin sinne, mutta juuri esimerkiksi meidän syyskuun Mikkelin kisat eivät ole vielä päivittyneet. Agi.fi on taas melko reaaliaikainen. Itse ei siis tarvitse tehdä mitään. :)

   Poista