tiistai 21. kesäkuuta 2011

Vauhti viikonloppu ja kesälomaa


Viime viikonloppu olikin vauhdikas, ja autoon kertyi kilometrejä. Eli ensin perjantaina suuntasin koirien kanssa Mikkeliin. Leimu potilas jäi Mikkeliin hoitoon, koska sitä olisi ollut vaikea kuljettaa viikonloppua mukana, olisi ollut vaikea pitää sitä levossa, niin parempi olla vanhemmilla rauhassa toisen potilaan kanssa. Mikkelissä oli Mette ja Jaava siis. Koko perjantai illan ja ehkä yönkin pari valjakko Mette & Tonttu leikki ja riehui. Lopulta ne laitettiin eri huoneisiin, jotta molemmat rauhoittui nukkumaan. Tosin Tonttu oli touhunnut vielä yksinkin vähän aikaa... Lauantaina sitten lähdettiin Tontun ja Meten kanssa lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn, jonne Mette oli ilmoitettu 5-7 kuukautisiin pentuihin. Tonttu oli muutaman päivän alle viisi kuukautta, niin Tonttu lähti turistiksi. Kotkassa vettä satoi kaatamalla ja mulla ei ollut edes sateenvarjoa mukana. Pentukehän piti alkaa kahdelta, mutta se oli lähes puolitoista tuntia myöhässä. Yritin pitää Meten kuivana, mutta eihän se pysynyt ja mukana ollut pyyhekin oli jo ennen kehän alkua läpimärkä. Eli kehässä esitin ihan uitetun koiran. Mette esiintyi oikein hienosti, mutta tuomarin mukaan "Tämä tyttö vaatii paljon aikaa kehittyäkseen." No mikä viisikuinen pentu ei tarvitsisi? Eli saatiin ihan kiva arvostelu, mutta jäimme viimeisiksi eli sijoitus PEK4. Tonttu turisteli autossa, vähän käytiin sateen loputtua katsomassa menoa, ja Tonttu käyttäytyi oikein hienosti. Kotkasta sitten ajoin Tiinan luo Lahteen palauttamaan Meten. Sunnuntaina olin sitten Tontun kanssa katsomassa agin SM-kisoja. Tonttu oli siellä kuin vanha tekijä. Helposti pystyi katsomaan kisoja, ja Tonttu makaili ja katseli rauhallisesti ihmisiä ja koiria. Oli se vaan helppo koira siellä. Ja oli kyllä hienoa katsoa kisoja, itselle tuli ehkä vähän motivaatiota agin suhteen, eli taidetaan me Tontun kanssa kuitenkin suunnata agihallille. Sen jälkeen vielä matka Lappeenrantaan. Tonttu oksensi kahdella ensimmäisellä matkalla, mutta kolme viimeistä matkaa meni ilman oksentamista. Toivottavasti se nyt tottuisi autoiluun, koska olen aika liikkuvainen, niin autossa kuitenkin joutuu paljon matkustamaan.


Leimu on ollut levossa ja muuten ihan kunnossa. Nyt on ollut jo neljä viikkoa ilman vatsalääkkeitä, ja hyvin on mennyt. Leimu on kai niitä koiria, jotka ei ole koskaan terveitä. Nyt kun vatsa on kunnossa, niin on sitten se välilevynpullistuma. Mä niin toivon, että tämä menee ohi levolla eikä leikkausta tarvittaisi. Leimusta tulee sitten ihan peruskotikoira. Ja varmasti on ihan onnellinen sellaisena. Kunhan nyt vaan se saataisiin terveeksi.


Tiina kirjoitti blogissaan hyvin Tontusta: Tonttu on ihan huippu touhupetteri, se kyllä kulkee koko ajan pohtien "mitähän seuraavaksi.."


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti