torstai 3. heinäkuuta 2008

Paljon kerrottavaa


Yksin treenaamassa agia viime viikolla

Aloitetaan siis aikajärjestyksessä. Viime viikolla olin siis treenaamassa. Otin keppejä muutaman kerran. Vauhtia pitäisi niihin saada. Leimu vain kävelee. Lisäksi yritin harjoitella irtoamista. Laitoin siis kolme hyppyä peräkkäin. Ensin tein yhden hypyn takaa, eli makupala astian päälle hypyn toiselle puolelle. Hyvin irtosi, vaikka itse jäin paikalle. Sitten kahden hypyn takaa. Irtosi muutaman yrityksen jälkeen ja lopulta kolmen esteen taakse, irtosi sinnekin lopulta. Otin vielä muutaman kerran renkaan, jo vähän vaikeammastakin kulmasta meni. Lisäksi otin keinua, ja otin siis siihen uuden sanan, keinu. Hyvin meni makupalan avulla ja jäi odottomaan keinun laskeutumista.

Viikonloppuna kotikotona

Perjantaina tuli postitse tilaamani kepit. Eli siis muovikepit, jotka tökitään maahan. Siitä hyvät, ne saa aina mukaan ja pystyy aluksi harjoittelemaan vain muutamalla kepillä. Tiina oli aktiivisesti treenaillu myös Leimun kanssa, ja Leimu osaa itse mennä neljä keppiä ilman käsiavustusta. Tosin vauhti on kuin hidastetusta elokuvasta. Musti meni keppejä ihan innossaan!!

Titin kanssa agia treenaamassa tällä viikolla

Otettiin tämän vuoden agirodun Open Class-radan alkua. Siinä pystyin jopa Leimun jättämään kahden hyppy esteen taakse, lisäksi hypyt olivat vinoissa. Leimu on vähän huono jättää esteiden taakse, kun se on sitten niin hidas. Jotenkin pitäisi Leimulle saada lisää vauhtia. Otin myös puomia, nyt olen päättänyt, että Leimun on pysähdyttävä puomin kontaktille, ja sainkin sen pysähtymään kontaktille. Keinua otin myös muutaman kerran namin avulla. Ja olihan se rengaskin pakko ottaa. Lisäksi hyppyjä ja putkia hieman eri kulmista ja heitin lelua hypyn yli, jotta saisin Leimua vähän irtoamaan. Kyllä se pikku hiljaa alkaa irrota.

Päivän paras anti oli kuitenkin se, että Pyry hyppäsi ensimmäisen kerran renkaan läpi. Pyry opetettiin samalla lailla kuin Leimukin, eli töppöset pistettiin renkaan reunalle ja siitä sitten törkättiin renkaan läpi.

Verijälki

Maaritin kanssa käytiin alkuviikosta tekemässä tuoreet verijäljet Leimulle ja Rinolle. Leimulle tehtiin kulma, koska eka suora jälki meni niin hyvin. Leimu meni tällä kertaa paljon nopeammin kuin viimeksi. Hyvin pysyi jäljellä, mutta kulmaa ei noteerannut lainkaan, eli meni koko ajan eteenpäin, eikä pysähtynyt kulmaa haistelemaan. Kääntyi kyllä oikein ja pysyi jäljellä. Hieman meni loppupaikasta ohi, mutta ei pahasti. Oli kuitenkin koko ajan jäljellä. Verijäljellä koiran ei tarvitse mennä aivan jäljen päällä, vaan koira voi mennä vähän niin kuin sivusta. Mutta todella tyytyväinen olen Leimun suoritukseen. Tällä kertaa oli sen verran vauhtie, ettei kerennyt kesken jäljen kusemaan.

Eiliset agitreenit

Ohjaaja oli tällä kertaa tosi huono. Otin liian varman päälle. Meillä oli nimittäin putken pää ja A vierekkäin. Pitäisi luottaa enemmän että koira menee sinne, minne ohjaa, eikä varmistella turhia. Leimulle pitäisi saada lisää vauhtia. Nyt yritän sitä innostaa leikkimällä ja toisella kerralla menikin hieman vauhdikkaammin kun olin leikittänyt sitä ennen meidän vuoroa. Rata oli jälleen aika vaikea, mutta minusta se on juuri haasteellista, että on vaikeita ratoja, jolloin ohjaajan ohjaaminen kehittyy myös.

Yksittäisinä esteinä harjoiteltiin keppejä. Keppien lopussa oli jo vähän vauhtia. Pitää vaan treenata itsenäisesti niitä keppejä. Keinu meni myös hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti