sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Eläinlääkärissä

Fyssarin jälkeen Kaisla oli puolitoista viikkoa levossa, eli käytännössä vain lyhyitä hihnaulkoilutuksia (lenkeistä ei voida siis puhua). Perjantaina oli eläinlääkäri, kävimme fyssarin suositteleman Johanna Mäkitaipaleen vastaanotolla Tammistossa. Johanna paikallisti ongelman samaan kohtaan kuin fyssari, eli Kaisla aristaa selvästi oikean etujalan hauislihaksen kiinnitysjänteen venytystä. Puoliero vasempaan nähden on selkeä. Palpatorisesti nivel on rauhallinen. Muualta ei löytynyt mitään. Epäilynä on hauislihaksen kiinnitysjänteen rasitusvamma, mutta myös muut olkanivelen tukiligamnettien / jänteiden ongelmat ovat mahdollisia -> Kaislalta kuvattiin tietokonetomatografialla olkanivel ja hauisjänne.

Alustavasti hauislihaksen kiinnitysjänne näyttää rauhalliselta, ei merkkejä repeämästä tai rappeutumiseen liittyvästä kalkkeutumisesta. Radiologi lausuu vielä kuvat noin viikon sisällä. Sivulöydöksenä Kaislalla todettiin ns. supinator-lihkasen nuljuluu / jänneluu kyynärnivelen kohdalla molemmissa etujaloissa.

Kaislalle tehdään kipulääkekokeilu seuraavaan fyssariin asti (noin kaksi viikkoa, käytännössä kolme viikkoa). Ja jos oireilu helpottaa ja Kaisla on fyssarissa normaali, kipulääke jätetään pois asteittain seuraavan viikon aikana. Mikäli oireilu jatkuu, suositeltavaa olisi akupunktio lisäksi.

Positiivista se, että sieltä ei löytynyt mitään isoja ongelmia, mutta selvästi ongelma on. Toivotaan, että tämä menisi ohi kipulääkekuurilla. Rasitusvamma hauislihaksen kiinnitysjänteeseen voi tulla esim. kovasta kuopan kaivamisesta tai osumasta. Kaislalla lienee kyseessä toukokuinen puomilta tippuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti