sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Treenejä

Mökiltä palattiin siis sunnuntaina, maanantain pidin Kaislalla lepopäivänä. Mökkeilykin on rankkaa. Tiistaina vuorossa Katin tokot. Tiesin, että pitkän tauon jälkeen Kaisla on kierroksilla, ja näinhän se oli. Ryhmäliikkeinä tehtiin istumista ja makuuta. Ei oikein sujunut meillä, vaikka lelu oli targettina. Kaisla otti hurjan paljon häiriötä muista koirista ja liikkeistä. Istumisessa jäin ihan viereen, kun jotenkin tuntui, että Kaislaa jännitti?? tilanne. Hyvin pysyi siinä paikoillaan. Omalla vuorolla tehtiin perusasennossa häiriötreeniä ja hyppyä (ilman että varsinaisesti hypättiin). Paikkaoloa siis. Pysyi, kun käskettiin pysymään.

Treenikaveri kysyi, että onko Kaisla ohjaajapehmeä. Sanoin, että ei mielestäni ole. Ja nyt olen vielä ajatellut asiaa lisää, ja ei se ohjaajapehmeä ole. Aiemman koiran koulutusfilosofiani mukaan koiralle ei saa sanoa "ei" treeneissä. (Tosin Tontulle piti sanoa, eikä se siitä rikki mennyt...) Ja tosiaan Kaislalle olen joutunut käyttämään paljon kieltoa. Kaisla osaa istua paikoillaan, ja kun sanotaan, että istu, niin se tarkoittaa, että istu. Jos on noussut, olen nykyään ihan tiukasti sanonut ei. Ja seuraavan istumisen se tekee yhtä innokkaasti ja jos siitä pääsee lähtemään, niin yhtä vauhdikkaasti... Mutta jos ajatellaan asiaa luonnetestitermein, niin siellä varmasti Kaisla saa arvion pehmeä kovuudesta. Kaisla taas on tietyllä tapaa hyvin herkkä kaikille. Arkielämässähän Kailsla on hyvin helppo, hän on todella tottelevainen. Toisten koirien ohitukset voidaan tehdä vapaana ilman mitään ongelmia. Jos ohitustilanteessa Kaislan kytkee hihnaan, niin silloin kierrokset nousee. Vapaana ei mitään. Ainoa asia on pyörät ja autot, jotka ovat haasteina arjessa.

Olen varmaan puoli vuotta surkutellut, että Kaisla kun on sellainen ja sellainen ja ei pysty. Nyt olen päättänyt, että Kaisla on sellainen kuin se on (ylivireä), ja nyt sitä on vaan työstettävä alempaan vireeseen. Mentiin lähikentälle keskiviikkona treenaamaan tokoa, ja saatiin tosi hyvä häiriötreeni aikaan, kun mummo tuli kävelysauvojen kanssa kiertämään kenttää ympäri... Ensin minua harmitti, että ei pysty mitään tekemään, kun Kaisla varmasti syöksyy sauvojen kimppuun, mutta sitten päätin, että ei nyt me tehdään. Päästin Kaislan vapaaksi ja teimme seuraamista (muutaman askeleen pätkissä), sujui hyvin. Selvästi Kaisla huomasi mummon sauvat, mutta kertaakaan ei ollut lähdössäkään, vaikka päästin sen purkamaan itseään palloon vapaana. Sen jälkeen tehtiin vielä paikallaoloja lelu targettina sekä loppuun heitin kapulan, mutta en päästänyt hakemaan, vaan tehtiin kaikkea muuta (maahanmenoa ja seuraamista). Oli aika kiinni kapulassa...

Torstaina vuorossa oli Katin agit. Kaislalle edelleen vireen hallintaa. Kahta hyppyä ja paikkaoloa. Melko hyvin pysyi vire alhaisena. Ajateltiin ottaa putki - hyppy -putki. Ei saatu onnistumaan edes putki hyppyä. Putkesta otti todella suuret kierrokset. Vaikea oli saada kierroksia laskemaan. Vaikea tehtävä oli myös pelkkä putken edestä lähtö suoraan edessä olevalle hypylle. Sen jälkeen vielä aluperäisellä paikalla kahta hyppyä. Tässä laski vireen alas todella hyvin, koska putkia ei ollut lähettyvillä.

Tänä aamuna käytiin tekemässä agihallilla hyppytekniikatreeni. Tein kuuden hypyn perussarjan, johon pystyi lähettämään putkesta. Ensin tehtiin pelkkää perussarjaa, sen jälkeen tehtiin perussarja putken kautta. Kaislan oli vaikea hillitä vauhtia, jotta pystyisi tekemään perussarjan, rimat kolisi ja yksi tippui. Uudestaan pelkää perussarjaa. Ja sen jälkeen putken kautta. Putken kautta ei saatu yhtään kunnolla onnistumaan, mutta vireen hallinnan puolesta treeni oli melkein kokonaan onnistunut. Kaisla ei päässyt putkeen / perussarjalle ennen kuin istui paikoillaan rauhassa. Tämä vaatii kärsivällisyyttä ohjaajalta. Toisena treeninä otin set point -treenin. Korkeudet takarimalla 45-55-60-65-60-55-45. Tämä sujui hyvin. Loppuun vielä muutamat kepit etupalkalla. Ehkä oli vähän liian pitkä treeni, koska keppeihin ei ihan hirveästi riittänyt puhtia. Ja vaikka oltiin aamulla puoli ysi treenaamassa, lämpötila oli jo yli 20 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti